Hűvösödik az idő, kezdődik az igazi gyümölcsfa, örökzöld, őszi ládák ültetési ideje!

Lassacskán elkezdjük kitermelni a tavaszról megmaradt gyümölcsfákat és bogyós gyümölcsöket, melyek így akár csomagküldésre, akár helyszíni értékesítésre készen állnak majd.

Jelen pillanatban az a valós mennyiség ami a webshopban megtalálható, mivel tavaszi maradékokról beszélünk. Semmilyen kár nem érte a gyümölcsfákat az év folyamán, rendszeresen karba voltak tartva. (locsolva és permetezve volt)

A friss gyümölcstermők és rózsák érkezési idejére, körülbelül az alábbi időpontokra lehet számítani:

Rózsák: Október 3. hete

Bogyós gyümölcsök és gyümölcsfák Október 4. hete

Szőlővesszők: Október vége – November eleje

Átlagosan december közepéig lehet ültetni a növényeket, amíg az erőteljes és tartós fagyok nem érkeznek meg.

A gyümölcsfáknál a csomagküldés az alábbiak szerint alakul:

Maximum 2 méteres gyümölcsfákat tudunk csomagban küldeni, ami azt jelenti, hogy a gyengébb növekedésűeknél, (mint pl. alma, körte, naspolya) különösebb visszametszést nem alkalmazunk, de az erőteljesebb növekedésűeknél (szilva, cseresznye, barackfajták) előfordulhat.

Szintén a gyengébb növekedésűeknél átlagban egy csomagba 5 db gyümölcsfa is beleférhet, viszont a nagyobb fajtáknál, már csak 3 db. Éppen ezért a csomagszámot és a szállítási díjat, nem biztos, hogy a valósan számolja a webshop, ezért további egyeztetéssel fogjuk megbeszélni az esetleges szállítási díjakat.

A szabadgyökerű eperpalánták már megérkeztek, melyek már a webshopban is elérhetőek.

Clery – korai érésű

Olympia – középérésű

Fenella – kései érésű

San Andreas – folytontermő

 

Datolya szilvából jelen pillanatban két fajtánk van Diospyros kaki ‘Tipo’ és Diospyros kaki ‘Vaniglia’. Mind a két fajtánk konténeres, koronás, körülbelül 2,5 méteres fa. Így ezek értékesítése szintén csak a helyszínen lehetséges.

Folyamatosan érkeznek az őszi növényeink és fagyálló cserepeink, balkonládába és kertekbe valók egyformán. Ezeket a folyamatos készletváltozás miatt nem töltjük fel, de a helyszínen természetesen megvásárolhatók.

 

Kellemes nézelődést és vásárlást kívánunk a webshopban! 🙂

Ajánlott cikkek